På djupt vatten

being in deep water,Även om de flesta av oss kan simma kommer det inte automatiskt betyda att det saknas en rädsla för vatten. Här kan det fortfarande vara så att vissa människor helt enkelt inte alls gillar när vattnet är så djupt så att de inte kan stå. Det handlar om att det finns en inneboende rädsla att befinna sig på en plats där du är utelämnad till att inte ha kontrollen om något skulle hända. Nu är det förvisso inte många människor som har kunskaperna att simma som reagerar på det sättet, och speciellt inte när det gäller badhus och inhägnade bassänger.

När denna rädsla finns brukar den oftast infinna sig när personer är ute på öppet vatten och då kanske det heller inte har så mycket att göra med att vattnet är djupt. Här är det andra saker som väder och vind samt hur långt det är till land som spelar in. Nu är det dock så att djupt vatten behövs ibland. Speciellt när det gäller simhoppning där det hoppas och dyks från höga höjder. Då vill det till att vattnet är tillräckligt djupt så att inte olyckor sker för alla som utöver denna sport.

När det gäller rädslan för att vara på djupt vatten kommer du som tar dina barn till en simskola för att lära sig simma även att ge dem en utbildning i hur det är att vara på djupt vatten. Det är något de får avlägga prova på efter att de har lärt sig att simma. Tycker sedan dina barn att det är roligt att simma kommer det att finna flera olika olika prova att göra, där de alltid kommer att kunna köpa ett simmärke efter varje avklarat prov, vilket gör att de även får en chans att känna sig duktiga. Simmärket är inte det viktigaste men är ändå en liten symbol för vad man klarar.