Österby – En stad med ett simsällskap

Österby - En stad med ett simsällskapÖsterby är en mindre stad i Sverige som ligger i Uppsalaregionen, vilket inte är så långt från den svenska huvudstaden Stockholm. I denna lilla stad med något över 2000 invånare, finns det ett simsällskap som har haft ganska stora framgångar inom svensk tävlingssimning på det lokala planet. Detta simsällskap har funnits sedan 1933 och bedriver idag sin verksamhet i Österbybruks sim- och sporthall. Det mål som denna simklubb har är att få alla i lägre åldrar som vill, att känna sig trygga i vattnet samtidigt som de kan utveckla sina kunskaper inom sporten simning. I grund och botten skapas det naturligtvis tävlingssimmare i denna simklubb, men det utförs även många andra aktiviteter.

Österby Simsällskap är en förening som drivs ideellt där du även kan gå med dina barn då du vill att de ska lära sig och få den kunskap som gör dem till människor som klarar sig på egen hand i vattnet. I det fallet handlar det om att detta simsällskap även driver en simskola där barnen genom leka och olika övningar får lära sig att simma samt bli vän med vattnet. Målet med detta är att alla de som är med på undervisningen ska kunna avlägga ett prov på att klara av att simma 200 meter.

Detta simsällskap är också mycket måna om att alla är friska och har en god kondition, vilket visar sig genom att de även försöker samla in pengar till barncancerfonden vilket är ett mycket bra initiativ. För de som har kommit lite längre gällande att simma kommer det här även finnas träningar för de som vill tävla inom sporten simning, samt att de även arrangerar träningsläger en gång om året på olika platser i Europa. Detta gör det roligt att vara medlem i Österby Simsällskap, samt att simning på det sättet blir en del av livet.